Cara van der Auwera | ITB Entertainment Group BV 073-6440773 | 020-4970391

Cara van der Auwera


Cara van der Auwera  boeken voor uw feest of evenement doet u eenvoudig online via info@itb-entertainment.com

Cara Van der Auwera baande zich een weg naar deze wereld op 17 september 1981. Cara Van der Auwera werd al heel jong gebeten door een bijzonder aangename microbe: die van de muziek. Cara Van der Auwera ging niet naar de muziekschool, ze huppelde erheen en beet zich vast in notenleer en piano. Onder impuls van een alerte leerkracht nam Cara Van der Auwera er een tweede instrument bij: haar eigen stem. Met succes, want voor ze goed en wel wist wat haar overkwam, was ze soliste bij de jeugdopera. De ritten van Essen - bij de Nederlandse grens - naar het verre Brussel nam Cara Van der Auwera er met de glimlach bij. Cara schitterde onder meer in Mozarts Bastien en Bastienne, maar stak ook de landsgrenzen over dankzij Jeugd en Muziek.

Cara had, kortom, geen GPS nodig om na haar opleiding Muzische Vorming aan het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten in Antwerpen de weg naar het conservatorium te vinden. Haar kandidaturen deed Cara Van der Auwera in Antwerpen, maar daar was niet iedereen even enthousiast over de andere passies in Cara's leven: modellenwerk en een ontluikende acteercarrière. In die tijd werd ze ook het gezicht van een opgemerkte promotiecampagne voor Belgische kazen. Voor Vlaanderen is Cara Van der Auwera nog tot lang daarna 'het meisje van de Belgische kazen' geweest. Op een blauwe maandag deed Cara auditie voor de jongerenreeks Spring (Ketnet) en voor ze het goed en wel besefte, stond ze eerst voor de camera als Chantal en vervolgens achter de microfoon in de muziekgroep Spring.

Voor haar meestergraad koos Cara Van der Auwera wijselijk voor het conservatorium van Gent, waar de geesten opener waren, constructiever ook. In haar voorlaatste studiejaar nam zowel de reeks Spring als de inmiddels opgerichte, gelijknamige muziekgroep een dermate hoge vlucht, dat ze noodgedwongen haar studies onderbrak. Een juiste gok, zo bleek, want Spring groeide uit tot een regelrechte hype. Van het eerste Springalbum gingen meer dan 90.000 exemplaren over de toonbank. Spring was rock 'n roll voor kids, werd wel eens gezegd. En terecht, want Spring bouwde in een mum van tijd een stevige live reputatie op. De groep scoorde hit na hit. Liedjes als Jong, Te Min Voor Anja, Jan Zonder Vrees, Vrije Val, Met De Trein Naar Oostende en Juf Van Fysica wonen ongetwijfeld ook ergens in uw geheugen. In de zomer van 2003 kregen Jelle, Cara, Dami en Anneleen naar aanleiding van Radio 2 Zomerhit 2003 de Prijs Voor De Beste Nieuwkomer mee naar huis. In 2004 mocht de groep daar de publieksprijs aan toevoegen. In 2005 en 2006 kwamen daar onder meer nog eens Kids Awards voor Beste Muziek bij.

Cara's charmante spontaneïteit werd ook opgemerkt buiten Studio 100, de thuishaven van Spring. Vitaya vroeg haar in het voorjaar van 2005 voor de presentatie van het kinderprogramma 10 + 2, een kans die ze met beide handen greep. Van het één kwam het ander, want een paar maanden later werd Cara Van der Auwera door VT4 uitgenodigd voor een screentest. De rest is geschiedenis. Cara Van der Auwera ging in september 2005 aan de slag in 'het huis van de vrienden' en is sindsdien naar eigen zeggen professioneel thuisgekomen. Dat moeten ze ook gedacht hebben bij VT4, want Cara Van der Auwera werd kort na haar start al gevraagd om het aanstekelijke dansprogramma Let's Dance te presenteren, aan de zijde van ervaren Hans Otten. Nog dit najaar is Cara Van der Auwera te zien in een nieuw seizoen van het programma Huizenjacht, waar ze Ilse Demeulemeester bijstaat met de rubriek Waar Voor Je Geld.

Cara Van der Auwera was trouwens ook een tijdlang te horen op Radio Donna, als stem van het zondagavondprogramma Donnamour. Omdat de combinatie van Spring, haar presentatiewerk én radio van het goede net iets teveel bleek, nam ze uiteindelijk toch afscheid van Donna. Maar je kan Cara Van der Auwera nog altijd horen, in spotjes en tekenfilms bijvoorbeeld. Zo heeft Cara Van der Auwera haar stembanden geleend aan de tekenfilmreeks De Drakenjagers (Ketnet) én de Vlaamse versie van de film Robots.

Ook privé heeft Cara Van der Auwera haar draai gevonden. In de zomer van 2003 liep ze bij Studio 100 Jeroen tegen het lijf, met wie Cara Van der Auwera in september 2004 in het huwelijksbootje stapte. Cara en Jeroen hebben nog geen kinderen, maar in afwachting daarvan wél een schat van golden retriever, Lucca.

 

Cara van der Auwera  is te vinden via;

Cara van der Auwera  regelen, Cara van der Auwera  arrangeren, Cara van der Auwera  huren, Cara van der Auwera  boeken, Cara van der Auwera  informatie, Cara van der Auwera  biografie, Cara van der Auwera  boekingsburo, Cara van der Auwera  boekingsbureau, Cara van der Auwera  artiestenbureau, Cara van der Auwera  prijzen, Cara van der Auwera  inhuren, Cara van der Auwera  offerte, Cara van der Auwera  bookings, Cara van der Auwera  boekingskantoor, Cara van der Auwera  boekingen, Cara van der Auwera  kosten.

 

Cara van der Auwera  boeken is mogelijk voor uw evenement. Informeer vrijblijvend online via info@itb-entertainment.com of via +31.73.644.0773 (NL) | +31.20.497.0391 (NL) | +32.14.143.9496 (B)