Adam Curry | ITB Entertainment Group BV 073-6440773 | 020-4970391

Adam Curry

Adam Curry

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}
Adam Curry is geboren in de Verenigde Staten, maar sinds 1972 opgegroeid in Nederland. In 1982 heeft hij in Europa zijn eerste stappen gezet in wereld van radio en televisie. Woonachtig in Amsterdam, presenteerde hij het succesvolle programma “Countdown”, een muziekprogramma met gasten en live optredens. Countdown was in 22 landen te zien en Adam werd drie maal op rij uitgeroepen tot “Meest populaire Europese televisie- en radiopresentator”. In zijn jaren bij Countdown interviewde hij wereldsterren van Michael Jackson tot Madonna. Tevens presenteerde Adam bij het toenmalige Veronica diverse andere televisieprogramma’s en het legendarisch radioprogramma “Curry & Van Inkel”.

In 1987 keerde hij terug naar zijn geboorte land en presenteerde hij bij de amerikaanse muziekk zender MTV daar het best bekeken programma “Top 20 Countdown”. Daarnaast produceerde en presenteerde hij onder andere de “Michael Jackson Vanguard Award” en “The Moscow Music Peace Festival”. Vanaf 1989 heeft Adam meerdere radioprogramma’s geproduceerd en geregisseerd.

Na 2 jaar acteerlessen Jackie Segal in New York, had Adam diverse gastrollen als acteur in televisieprogramma’s.

In 1994 begon Adam zijn eerste ICT gerichte bedrijf, On Ramp; Inc, een webproductie maatschappij. Dit werd na verloop van tijd verkocht aan THINK, dat mede door Adam werd opgericht. THINK groeide uit tot een aan de NASDAQ genoteerde onderneming, met Curry als CEO. In korte tijd had THINK meer dan 400 medewerkers en zeven kantoren wereldwijd.

Adam en zijn familie besloten eind jaren ‘90 terug te keren naar Nederland, waar hij een aantal succesvolle IT bedrijven als Jamby en DataBarn startte. Momenteel is Adam ook actief in de luchtvaart met zijn onderneming Rotorjet, een taxiservice met helikopters en werkt met plezier achter de schermen bij het sucessvolle “LaPaay Cosmetics” van zijn vrouw Patricia Paay.

Adam is een keynote spreker en deskundig dagvoorzitter/discussieleider. Als spreker kan Adam onder andere geëngageerd spreken over onderwerpen als; nieuwe media, IT, eBusiness, webproductie, venture capitalist, en natuurlijk een scala aan onderwerpen uit de wereld van de popmuziek.