Ulrike - harpiste | ITB Entertainment Group BV 073-6440773 | 020-4970391

Ulrike - harpiste

Ulrike - harpiste

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Ulrike von Meier is een harpiste met een internationale achtergrond: ze werd in 1967 in Pretoria (Zuid-Afrika) geboren, groeide op in Nederland en heeft de Duitse nationaliteit.

Ulrike groeide op in een muzikale omgeving (haar vader speelde veel piano) en begon met harples op 9-jarige leeftijd. Al snel werd ze lid van het Haarlemmermeers Symfonieorkest, waarmee zij op 18-jarige leeftijd soleerde in het harpconcert van Ditters von Dittersdorf. Ulrike von Meier studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Edward Witsenburg en aan het Brabants Conservatorium bij Ernestine Stoop. Ook volgde ze privé-lessen bij de Russische harpiste Tatiana Tauer.

Tegenwoordig is Ulrike von Meier free-lance harpiste met een breed werkveld. Zij speelt vaak hedendaagse muziek bij Nederlandse ensembles waaronder het ASKO-ensemble en het Ives Ensemble en ensembles in het buitenland zoals Klangforum Wien en Champ d'Action in Antwerpen. Daarnaast speelt zij ook ouder repertoire bij o.a. de radio-orkesten en het Orkest van het Oosten. Ook ongedirigeerde kamermuziek komt aan bod in duo's met viool, fluit, of een tweede harp, vaak ten gehore gebracht in intieme huisconcerten. Tot haar werkzaamheden behoorde ook een zeer speciale geënsceneerde productie met Finse muziek van Kaija Saarihao tourend langs Helsinki, Londen, Parijs en Berlijn. Regelmatig verleent zij haar medewerking aan radio-, TV-, en CD-opnames.

Verder presenteert zij zich als soliste waarbij ze zelf haar veelzijdige programma's toelicht. Daarnaast geeft zij met veel plezier en toewijding harples aan amateurs zowel als aan beroepsharpisten in wording.