SAURUS | ITB Entertainment Group BV 073-6440773 | 020-4970391

SAURUS

SAURUS
SAURUS_foto1
SAURUS_foto1

kolossale wezens uit de prehistorie

Ze zouden uitgestorven zijn. Maar deze kolossale wezens uit de prehistorie keren luidruchtig terug in de eenentwintigste eeuw. Met een oerklank stormen de Saurussen door de menigte, op zoek naar voedsel om hun grote magen te vullen. Mensen springen angstig opzij, zulke grote wezens heeft niemand ooit gezien. Opgelucht haalt iedereen adem als de Saurussen een boom leegeten. Het zijn vegetariërs!

Nu hun honger is gestild durven de mensen de beesten dichter te benaderen. Speels laten de Saurussen zich bekijken, happend naar de uitgestoken handen, hun staarten zwiepend over het publiek. Dan trekken ze verder, hun koppen deinend in een ritmische cadans. Overrompeld kijkt iedereen de Saurussen na, terwijl hun muzikale klanken langzaam uitsterven...

Beschrijving;
Eén Saurus is ongeveer 5 meter hoog en 7 meter lang. Deze extreme grootte maakt de act uiterst geschikt voor grote pleinen en straten met veel publiek. De Saurussen zijn zilverkleurig, waardoor ze ook ’s avonds goed zichtbaar zijn. In de kostuums zitten geluidsinstallaties verwerkt die klanken en muzikale soundscapes afspelen.

 

De spelers op stelten gaan volledig verborgen  in de kolossale Saurussen. Ze bewegen op een natuurlijke en vloeiende manier, de menselijke verhoudingen zijn niet meer te herkennen.
Nieuwsgierige toeschouwers verwachten hightech onderdelen in de kostuums. Massaal volgens zij de Saurussen tot het eind van hun spel en wachten tot de beesten zijn “ontmanteld” om achter het geheim te komen.

De omvangrijke kostuums worden op een speciale stellage aan- en uitgetrokken. Dit gebeurt vaak onder grote belangstelling van het publiek.

Soort act:
Saurus is een mobiele act van minimaal 3 spelers.

De act kan worden uitgebreid tot maximaal 9 Saurussen en daarnaast nog worden aangevuld met diverse extra personages, zoals Characters of Black Shapes