Nikki | ITB Entertainment Group BV 073-6440773 | 020-4970391

Nikki

Nikki

Op 1 maart 2008 zagen bijna drie miljoen televisiekijkers Nikki overtuigend de finale van Idols winnen. Al tijdens de eerste audities maakt Nikki Kerkhof indruk op de kieskeurige jury en tijdens de live voorrondes wordt Nikki al snel de favoriet van honderdduizenden Idols kijkers. De pay off is subliem: Nikki wint Idols 2008 en maakt zich klaar voor een duizelingwekkende tour door Nederland. Haar eerste single ‘Hello World’ komt op 1 binnen in de Nederlandse top 40, ze geeft samen met Charlene en Nathalie een spetterend optreden tijdens de ‘Toppers in Concert’ show in de Amsterdamse Arena en ook op Koninginnendag rockt Nikki bijna van het podium op het museumplein in onze hoofdstad.
 
Pure passie
Nikki en muziek: die twee zijn al dik twintig jaar met elkaar verbonden. Op 21 december 1983 wordt ze in Sint Oedenrode geboren en volgens haar Australische moeder en Canadese vader zingt hun dochter de mooiste melodieën nog voordat zij kan praten. Haar muzikaliteit ontwikkelt zij verder in Perth (Australië) waar haar ouders zich op haar vierde jaar vestigen. Zingen en dansen zijn haar grootste hobby’s en vanaf haar negende neemt zij, Down Under, deel aan verschillende talentenjachten. Nikki’s talent blijft niet onopgemerkt en ze wordt gevraagd auditie te doen voor een popgroep. Op 11-jarige leeftijd is Nikki lid van de Minipops. Nu leert zij performen en ontdekt meer en meer waar haar kwaliteiten liggen: In de spotlights! Zingen! Dansen! Nikki heeft haar stek gevonden en voelt zich volledig op haar plek binnen de groep . De fans waarderen haar, zij geniet van de optredens en weet dat dit is wat ze wil… Het kost haar dan ook moeite haar vrienden en fans te verlaten als haar ouders besluiten terug te keren naar Nederland.
Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}


Fine Tuning
Weer terug in Nederland treedt ze op haar twintigste voor het eerst op met de band Noah. Alle begin is moeilijk maar gaandeweg ontwikkelt de band en ook Nikki zich. Ze doet podiumervaring op, scherpt haar zangtechniek verder aan en geniet vooral heel erg van het optreden voor publiek. De populaire band Eighty Eight vraagt Nikki om als vaste zangeres de band te komen versterken, Nikki accepteert de uitnodigingen en lijkt haar draai gevonden te hebben. Eighty Eight is een sprankelende groep jonge mensen die gedreven wordt door liefde voor muziek, optreden en sfeer maken. De coverband zet vele muziekstijlen neer en vertolkt disco, funky soul, rock, jazz en Nederpop. Nikki is het boegbeeld van de band en voelt zich als een vis in het water.

Hello World!
Haar talent verder ontwikkelen, nieuwe mensen leren kennen en haar muzikaliteit weer een stapje hoger brengen. Dit zijn enkele argumenten die Nikki doen besluiten mee te doen aan de audities voor Idols. Op 22 september 2007 staat ze op de bekende stip en overdonderd de jury met haar authentieke performance. Met nummers als ‘Climb every mountain’, ‘Afscheid’ en ‘Bleeding love’ drukt zij een stempel op de liveshows en weet ze de jury en het Nederlands publiek voor zich te winnen. Als winnaar van Idols 2008 komt haar muzikale carrière in een stroomversnelling. Een van de hoogtepunten is het concert in haar geboorteplaats Sint Oedenrode; vier –tot vijfduizend mensen zijn hierbij aanwezig en de mensenmassa smult van de performance van de 24-jarige zangeres.

Nikki’s drive
De eerste maanden na Idols lijken als een roes voorbij te gaan. Als haar drukke werkzaamheden het enigszins toelaten en de rust een beetje is wedergekeerd besluit Nikki dat zij de tijd wil nemen om zich volledig te concentreren op haar eerste album. Eind september is het zover, haar eerste single ‘Bring Me Down’ verschijnt. ‘Bring Me Down’ behaalt de top 5, wordt verkozen tot superclip op TMF, Alarmschijf op 538 en is o.a. te horen op de radiozenders 3FM, Qmusic, Radio 538 en SLAM!FM. Op 24 november kwomt haar debuutalbum, Naked, uit. Het album is als Nikki: enthousiast, stijlvol en gepassioneerd. Nikki geeft zich volledig en kan haar spirit, haar emoties en liefde voor muziek op het album kwijt. En als ze dat kan is Nikki op haar aller..allerbest..!