Jamai | ITB Entertainment Group BV 073-6440773 | 020-4970391

Jamai


Jamai Loman is in korte tijd uitgegroeid tot één van Nederlands grootste artiesten. Van jongs af aan heeft Jamai een grote passie voor show en muziek en blijkt hij zeer talentvol te zijn.


In 2002 won Jamai het zeer populaire televisieprogramma Idols. Met zijn viervoudig platina debuutsingle ‘Step Right Up’ stond Jamai wekenlang op nummer 1 en sleept hij een Edison-nominatie in de wacht. Hij stond negen keer in een uitverkocht Ahoy. Zijn debuutalbum ‘Jamai’, waar nog twee succesvolle singles van werden uitgebracht, bereikte al voor de release-party de gouden status.
 
Na een fantastische tijd vol solo-optredens, interviews en tv-verschijningen, besluit Jamai zijn muzikale carrière uit te breiden door zich ook te richten op zijn andere grote passie: musicals. Hij maakte zijn musicaldebuut als Jonathan, de zoon van de tuinman, in de musical Doornroosje. In deze musical stond hij naast Peter Lusse en Ron Boszhard op de planken. Na Doornroosje speelde Jamai in de musical ‘Hello Dolly’ en won hiermee de ‘John Kraaykamp Musical Award’ voor aanstormend talent.
 
In 2006 staat Jamai wederom op de planken van het theater en vertolkt hij in de musical Jesus Christ Superstar de rol van Simon. Alweer wordt Jamai genomineerd tijdens de John Kraaijkamp Musical Award, nu in de categorie ‘Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical’. Datzelfde jaar is Jamai ook te zien in ‘Musicals in Ahoy’.
 
Naast zijn rollen in verschillende musicals presenteerde Jamai 1 seizoen wekelijks op zondag de ochtendshow bij Jetix samen met Nicolette van Dam: Jetix Max.
 
In 2006 en 2007 was Jamai te zien als The Wiz en Vogelverschrikker in de musical ‘The Wiz’. Vanaf april 2008 zal Jamai te zien zijn al Marius in de wereldberoemde musical ‘Les Miserables’.
 
Ook treed Jamai veelvuldig op in het land met zijn spetterende show. Met zijn energieke en opzwepende optreden weet Jamai in no-time een zaal ‘los’ te krijgen. Jamai wordt begeleid door twee danseressen. In deze jonge dynamische show komen de grootste hits voor van ondermeer Robbie Williams, Tina Turner, Lionel Richie, Fedde Le Grand en Michael Jackson.

Video