3 J's | ITB Entertainment Group BV 073-6440773 | 020-4970391

3 J's

3 J's

€2500 — €5000

3J’S boeken voor uw feest of evenement doet u eenvoudig online via info@itb-entertainment.com

“Als het hart de plek is waar emoties leven, dan zijn dit alle kamers, alle vormen die emoties kunnen bevatten.” Zo omschrijft gitarist Jaap de Witte de liedjes op het tweede album van 3JS en verklaart terloops de albumtitel ‘Kamers Van M’n Hart’. Grote onderwerpen als leven, dood, liefde, verlangen, hoop en wanhoop komen voorbij, gegoten in de vorm van melodieuze Nederlandstalige popliedjes. De teksten gaan over universele thema’s als de zucht naar vrijheid (Bevlogen Als Vogels), opgroeien in een besloten gemeenschap (Die Laatste Dag) en je leven op je eigen manier invullen (Alles Overnieuw). Al zijn de thema’s soms zwaar, altijd is daar die hoopgevende toon en een flinke dosis dorpse realiteitszin.

Met ‘Kamers Van M’n Hart’ staat het virtuoze trio op een splitsing van wegen. Blues en rock vormen nog immer de inspiratiebron in combinatie met ouderwetse vissersballades en invloeden uit Engelse, Ierse en Zweedse folk. Invloeden die nou eenmaal horen bij 3JS. “Wij luisteren naar veel soorten muziek, maar staan tot ons middel in de Volendamse klei. Dat verloochent zich niet. Dit zijn onze schoenen, hier staan we in,” aldus de Witte. Die typische stijl, inclusief traditionele instrumenten als mandoline, fluit en viool, is te horen op nummers als ‘Drinklied’ en het troubadourachtige ‘Leef En Strijd’.

Maar ‘Kamers Van M’n Hart’ is muzikaal veelzijdiger dan het debuut ‘Watermensen’, waar deze folk-invloeden de boventoon voerden: zo horen we Afrikaans gezang in het titelnummer, reggae in ‘Groen, Geel, Rood’ en Balkan-invloeden in ‘Laat Ze Dansen’. Toch zijn het vooral de meeslepende popnummers als single ‘Hou Van Mij’, ‘Neem Me Mee’ en ‘Die Laatste Dag’ die laten horen dat 3JS getalenteerde componisten zijn die een groot muziekpubliek aanspreken; van mensen die houden van volkse muziek tot liefhebbers van kwaliteitspop en rockmuziek. De mix is kleurrijk en uitdagend en geeft aan dat 3JS zich niet laten beperken in hun muzikale vrijheid omdat ze toevallig uit dat bekende vissersdorp komen. “Wij proberen tekstueel en muzikaal verder te gaan dan onze collega’s, met zwaardere teksten en gebruik van elektrische gitaren. Wij zijn op zoek naar de combinatie van het Nederlandstalige lied met een poprockachtige begeleiding.”

‘Kamers Van M’n Hart’ is opgenomen in de Votown Studio waar 3JS mede-eigenaar van zijn. Het feit dat het trio gemiddeld 25 optredens per maand gaf het afgelopen jaar, maakte dat het allemaal wat langer duurde dan ze hadden voorzien, vooral omdat ze alles zelf doen: schrijven, spelen, zingen, arrangeren, produceren en het inhuren van gastmuzikanten. Voor de mix riepen ze de hulp in van Gordon Groothedde, befaamd voor zijn rocksound. “De keuze voor Gordon was een bewuste. Wij houden van een stevig geluid, al schrijven we natuurlijk gewoon romantische Hollandse liedjes. Hij fungeerde als een soort supervisor, zorgde ervoor dat het in een bepaald sfeerbeeld bleef.”

Het is in twee jaar tijd hard gegaan met 3JS. Na vijf jaar lang wereldberoemd te zijn geweest binnen de dorpsgrenzen van Volendam, brachten 3JS in juni 2007 hun debuutalbum ‘Watermensen’ uit. De van dat album uitgebrachte singles ‘Net Alsof’, ‘Wiegelied’, en ‘Watermensen’ belandden in de Top 10, en het drietal werd steeds bekender, o.a. door hun optreden in de real life soap De Zomer Voorbij van Jan Smit. In januari dit jaar ontvingen de heren een Originele Rembrandt. Deze prijs wordt toegekend door de Stichting Nederlandse Muziek aan albums die zich onderscheiden door oorspronkelijke teksten en composities. Ook kregen ze een Zilveren Harp - de aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent - uit handen van Buma Cultuur voor het album ‘Watermensen’.

Komend najaar spelen 3JS in het voorprogramma van Jan Smit tijdens de Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour. Het is niet alleen hun manier om zo Jan te bedanken voor zijn trouwe support,  maar tevens een uitgelezen kans om een groot publiek te bereiken. Een publiek dat het Nederlandstalige lied omarmt maar ook openstaat voor nieuwe dingen. “Als je je bindt aan Jan Smit, vindt men blijkbaar dat je in een hokje gestopt moet worden. Maar de luisteraar bepaalt nog altijd zelf waar wij als band thuishoren. Vooroordelen blijven toch wel bestaan. Daarom zijn we nu op een punt gekomen dat we niet meer zeuren, we spelen waar we kunnen en spelen onze liedjes zo goed mogelijk. Je moet de harten van de mensen bereiken via de muziek. Dan worden de vooroordelen vanzelf wel bestreden

3J’S is te vinden via;
3J’S regelen, 3J’S arrangeren, 3J’S huren, 3J’S boeken, 3J’S  informatie, 3J’S biografie, 3J’S boekingsburo, 3J’S boekingsbureau, 3J’S artiestenbureau, 3J’S prijzen, 3J’S inhuren, 3J’S offerte, 3J’S bookings, 3J’S boekingskantoor, 3J’S boekingen, 3J’S kosten.

3J’S boeken is mogelijk voor uw evenement. Informeer vrijblijvend online via 
email: info@itb-entertainment.com 
tel: 073-6440773 / 020-4970391 (NL) 
tel: 014-1439496 (B)