Valkenier workshop | ITB Entertainment Group BV 073-6440773 | 020-4970391

Valkenier workshop


Valkenier workshop boeken ?

Tijdens de valkenier workshop krijgt u een demonstratie van diverse roofvogels en een uitleg over het leven van deze beesten. Ook krijgt u in een vogelvlucht inzicht hoe U een goede valkenier wordt!

Vermoedelijk bestaat de valkerij al ruim 4200 jaar, oorspronkelijk ontstaan in Azië bij de ‘Hia dynasty'.
De bijzondere relatie tussen mens en roofdier heeft ervoor gezorgd dat door middel van jagen de mens voorzien werd van voedsel. Vanaf de uitvinding van het zogenoemde jachtgeweer, is het jagen met gebruik van bijvoorbeeld roofvogels verminderd. In het jaar 244, bijna 1760 jaar geleden, is de valkerij populair geworden in Japan nadat de keizerin een getrainde havik als een cadeau ontving. Echter tot en met de vorige eeuw werd de valkerij meer een tijdverdrijf voor de elite zoals koningen en hertogen in bijna alle Europese landen.
Valkerij en status hadden een zeer nauwe relatie met elkaar, zo was er een duidelijk verschil tussen een keizer, een koning, een baron, een priester of een jonkvrouw en de roofvogel(s) welke zij mochten bezitten.
De workshop bestaat onder andere uit een statische presentatie van zeer mooie exemplaren roofvogels. Binnen in een uur krijgen uw gasten een boeiend inzicht in roofvogel en natuur.