Amsterdam anders | ITB Entertainment Group BV 073-6440773 | 020-4970391

Amsterdam anders

Amsterdam anders

per aanvraag
Genres: 
Amsterdam anders
dagje amsterdam02

Er is in de hoofdstad van ons land zo veel te beleven dat het te veel is om in deze gids te vermelden. Hieronder een voorbeeld van een dagje Amsterdam maar dan even anders…

11.30-12.30 uur: Inleiding in onze ontvangstzaal
In een sfeervolle ontvangstruimte wordt u ontvangen met een drankje. Hier geeft de BN-er Rob van Hulst een introductie en gaat in op zijn afstudeerrichting: "Marketing in de prostitutie".

12.30 -13.30 uur: Rondleiding Oud Amsterdam.
We wandelen door het oudste stukje van deze stad en gaan vooral in op de geschiedkundige aspecten van deze oudste buurt. Ook laten we u kennis maken met:
* 17e eeuwse panden,
* de mooiste en oudste kerk van Amsterdam én
* de oudste straat en het oudste huis.
De sexbusiness hoort uiteraard ook bij de Wallen en daarom vertellen we u tijdens al onze rondleidingen / lezingen uitgebreid over de prostitutie en laten u het een en ander zien op dit vlak.
Tijdens de rondleiding gaan we in op o.a. de volgende aspecten:
* sociologische kenmerken van de rosse buurt;
* geschiedenis van de buurt;
* geschiedenis en ontwikkeling van de prostitutie, het druggebruik en het effect  hiervan op het sociale leven;
* bezoek aan kerk, museum of andere interessante locatie.

Tijdens deze rondleiding (en het vervolg van de rondleiding na de lunch) maken we (facultatief) een bezoek aan de volgende items:

"Kijkje achter de schermen bij een bewoner van de Wallen"
In dit oudste stenen huisje van de stad woont een Utrechtse hoogleraar die zijn woning bij hoge uitzondering voor ons openstelt. Hier kunnen uw gasten ervaren hoe klein men in de 17e eeuw leefde. Onder het genot van een bittertje genieten we van een adembenemend uitzicht en vertelt de gids wetenswaardigheden.

"Bezoek aan een Bart Smit voor grote mensen"
Tijdens dit wetenschappelijke bezoekje aan een door ons afgehuurde sekshop vertellen de gidsen iets over de attitude van de klanten, omzetcijfers, sociale reactiepatronen etc. Helaas mag er tijdens de rondleiding niets gekocht worden. Dit wordt voor het naar binnengaan aan iedereen duidelijk gemaakt.

"0ns lieve Heer op Solder"
Totaalonverwacht ligt in het hart van de rosse buurt de oudste katholieke schuilkerk van Nederland. Jan Hartman bouwde deze kerk op zolder, met als dekmantel zijn kousenwinkel voor gepruikte heren. Iedereen staat versteld van de pracht die hier zo mooi verborgen ligt tussen de rode lampjes.

"Condoomcollege"
In de Warmoesstraat zit de eerste condoomspeciaalzaak ter wereld. De eigenares vertelt alles over deze rubberindustrie. Zien, voelen en proeven met uiteindelijk een verrassing voor later ...

13.30 - 15.00 uur: Klassieke lunch.
De lunchlocatie ligt aan de kop van de Zeedijk en biedt uitzicht op het Centraal Station. Vanwege de gezellige sfeer die er hangt wordt dit restaurantje ook vaak gebruikt om er een verjaardag of bruiloft te vieren.

De lunch bestaat uit: * soep * Russisch ei * diverse broodsoorten * diverse soorten beleg bestaande uit ham, kaas, kipfilet en diverse zoetigheden.

15.00 -16.00 uur: Vervolg rondleiding Oud Amsterdam.

16.00 -18.00 uur: Red-light middag arrangement.
Na de rondleiding komt het gehele gezelschap weer samen in een bekend theater in de rosse buurt. Normaal gesproken worden hier alleen toneelstukjes zonder tekst opgevoerd. Op het podium vertelt Rob van Hulst over:
* de geschiedenis van de prostitutie gelardeerd met anekdotes,
* 't druggebruik en de sociale consequenties hiervan;
* feedback verhalen refererend aan de groep die in de zaal zit. Dit laatste in overleg met de opdrachtgever .
* Na de lezing is er een talkshow (zonder camera's) met mensen "uit het leven", Zij vertellen iets over hun werk. Vragen stellen is mogelijk.

18.00 - 19.00 uur: Dijker Kroegentocht.
Aperitieven in een van de oergezellige cafés op de Zeedijk. Iedere kroeg heeft zijn verhaal en zijn eigen gasten. Men vindt hier de couleur locale en geen toeristen. U zult dus geen bekenden tegenkomen. De kroegen liggen naast elkaar. U kunt dus van de ene naar de andere kroeg lopen. Ook kunt u met de gehele groep naar één locatie op de Zeedijk.

19.30 -22.00 uur: Private dining aan het water.
In een prachtige diner-locatie met uitzicht over het water en waar de Nachtwacht van Rembrandt is geschilderd gaat uw genieten van een heerlijk driegangen diner of buffet in de stijl van 5 sterren.

Tijdens het diner wordt er live aan tafel gezongen. Dit optreden kunt u als hoogtepunt van de dag beschouwen.

22.30 - ??.?? uur: Afzakken in de oudste pub van Nederland
Deze locatie ligt naast de restaurantruimte waar men van het diner genoten heeft. Ook kan er gestapt worden op het Rembrandtplein. (dit ligt 3 minuten van de dinerlocatie).